Sunday, May 7, 2017

Home-made pizza met gehakt en paprika

Ik heb een haat-liefde relatie met zelfgemaakte pizza bodems. Je hebt er tijd en ruimte voor nodig, iets wat ik meestal niet heb. Dus wanneer ik er mezelf aan waag, is het negen kansen op tien een bodem die niet zo goed is.

Maar die ene keer dat het me wel lukt, is al die miserie wel waard.
Toch gebruik ik even snel een kant-en-klare pizzabodem of een mix waarbij je enkel water moet toevoegen.


Koken is bij mij geen exacte wetenschap. Het heeft meer met gevoel te maken, waarbij ik stress probeer te vermijden.

DSC03853

Het recept
The Recipe
Als je gekozen zou hebben om je handen vuil te maken, wees zeker dat je na het rijzen de deegbal voldoende kneed. Sprenkel regelmatig je werkvlak met bloem zodat de deegbal niet blijft plakken. Er is niets zo frustrerend als een perfect uitgerolde deeglap, die dan vervolgens blijft kleven aan het werkvlak.
Kort de tijd van het kneden niet in, het zal het deeg minder elastisch maken zodat het gemakkelijker uitgerold kan worden.
Be sure you’ve kneaded it well enough, regularly sprinkling flour on your worktop, keep it up for at least 10 min. It will make the dough less elastic and easier to roll out. You’ll still need to show it who’s boss, but the dough will listen eventually.
Important! Don’t be sparse with the flour on your worktop! There’s nothing more frustrating than a perfectly rolled out pizza bottom and it sticking to the counter.

Drapeer je uitgerolde deeglap op een bakplaat waarop je een vel bakpapier gelegd hebt. Verwarm de oven op 200°C.
Drape your well rolled out dough on a baking tray lined with baking paper.
Meanwhile set the oven to 200°C or 390°F.
Nu kunnen we het beleg maken. Hierin kan je zo vrij zijn als je zelf wil. Ik heb voor vandaag een gehakt-paprika topping gekozen.
Now we can begin with what we want on our pizza. Again, you are the chef and you can vary as much as you like.
I’ve chosen a meatball-paprika topping for today.

Smeer een dun laagje olijfolie over het deeg. Dit om een krokanter deeg te krijgen.
Dan smeren we het deeg in met tomatensaus. Bestrooi met mozzarella.
We begin by coating the dough with a thin layer of olive oil, this helps the dough be crusty instead of saggy.
Then we add tomato sauce. I’ve used store bought passata and blended it 2 tbsp of tomato paste.
Sprinkle the grated mozzarella on top.

Vervolgens leg je de kleine gehaktballetjes op het deeg. Bak het gehakt rul en kruid naar smaak. Ik heb kerriepoeder gebruikt.
Tenslotte leg je de rode paprika en de lente-uitjes op de pizza.
Put the chunks of meat on next. I’ve made this while by dough ball was resting in the fridge. Nothing major to it. Just cook 200g of ground meat and season well (I’ve used indian spices, giving it a curry taste).
Now add the red paprika and the spring onion, tossing them chaotically on top of everything else.

A closer look?
DSC03850
Tenslotte mag je de bakplaat in de oven schuiven voor 15 à 20 minuten. Hou de pizza de laatste minuten goed in de gaten.
Last but not least, slide this beast of a pizza into the oven for about 15-20 min. Keep a close watch in the last minutes.


Wat je nodig hebt?
Ingredients

Pizza deeg (eigen keuze)
Olijfolie
100g tomatensaus
150g geraspte mozzarella
200g gehakt
1 rode paprika, in dunne repen
2 lente-uitjes, in dunne ringen

Pizza dough (own preference)
Olive oil
100g tomato sauce
150g grated mozzarella
200g ground meat
1 red bell pepper, cut in thin strips

2 spring onions, cut in thin rings

No comments:

Post a Comment