Mijn
grootste uitdaging dit jaar was 40 dagen zonder vlees te eten. Tournée Minerale
sprak me minder aan, maar het vegetarisch alternatief was welkom. Ik heb dus
van 1 maart tot 10 april geen vlees gegeten en ik kan het eerlijk gezegd
iedereen aanraden.
Ik
ben hierdoor uit mijn comfort zone moeten komen en recepten opgezocht die ik
anders links zou liggen. Het voelde ook veel gezonder om vlees te laten voor
wat het was en meer vis en alternatieve producten te eten. Volgend jaar doe ik
sowieso weer mee.
Het
recept
The Recipe
Verwarm de olie
in een grote pan met dikke bodem op een middelhoog vuur. Voeg de uien en
selderij toe en bak deze 6 à 7 minuten tot het mengsel zacht wordt.
Heat the oil in a large pan with a thick bottom on a fairly low heat.
Add the onions and celery and cook them 6-7 minutes until they soften.
Don't forget to stir once in a while.
Voeg de knoflook, rode
peper and kruiden toe en roerbak 2 minuten. Voeg de tomaten toe en roer goed.
Voeg dan de bonen toe en breng het mengsel aan de kook, verlaag het vuur en
laat het 15 minuten sudderen, met af en toe roeren. Voeg tenslotte het limoensap
en de koriander toe.
Add the garlic, red pepper and spices and stirfry it 2 minutes.
Add the tomatoes and
stir well. Add the beans and bring to a boil, lower the heat and let it simmer
for 15 minutes, stirring once in a while. Add the lime juice and the cilantro.
Lepel wat van het
bonenmengsel op een burrito vel and rol dit op.
Spoon some of the
beanmixture onto a burrito and wrap it up as you like.
Een perfecte combinatie met de maïssalsa!
What goes good with
it, is the corn salsa.
Verwarm 1 el olijfolie
in een grote pan op hoog vuur. Voeg de maïskorrels toe en roerbak voor 3 à 4
minuten.
Heat up 1 tbsp olive
oil in a large pan on a high heat. Add the corn and stirfry for 3-4 minutes.
Doe de maïs in een grote kom en meng
met de selder, lente-uitjes, koriander, limoensap, groene peper en de overige olie.
Breng op smaak met zout en zwarte peper.
Add the corn to a
large bowl and mix with the celery, spring onions, cilantro, lime juice, green
pepper and the rest of the oil.
Season to taste with
salt and black pepper.
Wat je nodig hebt?
Ingredients
Red Bean burrito's
1 el olijfolie
1 ui, fijngehakt
1 stengel selder, fijngehakt
1 knoflookteentje, fijngehakt
1 rode peper, fijngehakt
Cayennepeper
1 tl gedroogde koriander
1 tl gedroogde komijn
2 blikken gehakte tomaten
2 blikken rode of kidneybonen, gespoeld en
uitgelekt
Het sap van 1 limoen
2 el gehakte verse koriander
1 tbsp olive oil
1 onion, chopped
finely
1 stalk of celery,
chopped finely
1 clove of garlic,
crushed
1 red pepper,
chopped finely
Cayenne pepper
1 tsp dried cilantro
1 tsp dried cumin
2 cans of chopped
tomatoes
2 cans of kidney
beans (or red beans), strained and rinsed
The juice of 1 lime
2 tbsp chopped fresh
cilantro
Maïssalsa - Corn salsa
1,5 el olijfolie
300g maïs
1 selderstengel, in blokjes
4 lente-uitjes, fijngehakt
Handvol verse korianderblaadjes
1 el limoensap
1 groene peper, ontpit en fijngehakt
Zout en zwarte peper
1,5 tbsp olive oil
300g corn
1 stalk of celery, cubed
4 spring onions, chopped finely
Handful of fresh cilantro leaves
1 tbsp lime juice
1 green pepper, deseeded and chopped finely
Sea salt and black pepper
No comments:
Post a Comment